masa penyediaan15 minit
masa memasak15 minit
hidangan2 orang

Bahan-bahan

110 gSan Remo Angel Hair
1/4 cawanMinyak zaitun
4 ulasBawang putih, dicincang halus
200 gDada ayam
1 sudu tehMixed Herbs
1/2 sudu tehSerpihan cili
1/2 sudu tehSerbuk lada hitam
240 mlStok Ayam
1/2 sudu tehTepung jagung + 2 sudu besar air sejuk, dilarutkan
8Tomato ceri, dihiris
Garam, secukup rasa

Hiasan

Sedikit parsli dicincang dan serpihan cili

Cara Memasak

  1. Masak San Remo Angel Hair mengikut arahan pada paket dan ketepikan.
  2. Sapu sedikit garam ke atas dada ayam. Tumis dengan minyak zaitun sehingga ayam keperangan dan masak. Biarkan ayam yeang telah masak selama beberapa minit, potong menjadi kepingan tebal.
  3. Di dalam periuk, panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih selama 30 saat. Masukkan kepingan ayam, mixed herbs, serpihan cili dan serbuk lada hitam. Kacau selama beberapa minit.
  4. Masukkan stok ayam dan masak sehingga mendidih. Tambah campuran tepung jagung dan reneh sehingga pekat sedikit.
  5. Masukkan pasta dan tomato dan gaul sehingga rata. Perisakan dengan garam.
  6. Hiaskan dengan parsli cincang dan serpihan cili. Hidangkan panas.

Pilihan Produk