Bahan-bahan
Bahan-bahan (A) Untuk Pasta:
1 x 500g | San Remo Elbows (masak mengikut arahan pada paket) |
---|---|
1 botol | Sos Carbonara San Remo 480g |
350g | Keju |
300g | Krim |
1 cawan | Sos Keju |
2 sudu kecil | Lada hitam kasar ° |
2 sudu besar | Campuran herba |
1 sudu kecil | Garam |
Bahan -banhan (B) Untuk Ayam Bakar:
500g | Dada ayam |
---|---|
1 sudu kecil | Paprika |
1 sudu kecil | Campuran herba |
1 sudu kecil | Perasa ayam |
½ sudu kecil | Garam |
Cara Memasak
- Campurkan pasta yang dimasak dengan semua bahan-bahan (A) dan bakar dalam ketuhar yang dipanaskan pada suhu 180°C selama 10 – 15 minit.
- Memerapkan dada ayam dengan semua bahan-bahan (B) dan bakar dalam ketuhar yang dipanaskan pada suhu 160°C selama 12 – 15 minit.