masa penyediaan15 minit
masa memasak20 minit
hidangan2-3 kanak-kanak

Bahan-bahan

Untuk makaroni keju

30 gMentega tanpa garam
15 gBawang kuning, dicincang
5 gBawang putih, dicincang
60 gKrim putar
2Kepingan keju Cheddar
1/4 sudu tehGaram
1/4 sudu tehSerbuk lada sulah
80 gSan Remo Macaroni
Secubit campuran herba

Untuk bebola ayam

320gDaging ayam kisar
10gSerbuk roti
1Kuning telur
1 sudu tehWorcestershire sauce
1 sudu tehSerbuk lada sulah
1/2 sudu tehGaram
2 sudu besarMentega tanpa garam

Cara Memasak

  1. Masak San Remo Macaroni mengikut arahan pada paket dan ketepikan.
  2. Untuk makaroni keju, cairkan mentega di dalam kuali, tumis bawang kuning dan bawang putih hingga wangi. Masukkan krim, keju, campuran herba, garam dan serbuk lada sulah. Kacau sebati.
  3. Kemudian masukkan San Remo Macaroni dan kacau sekata. Ketepikan dan biar sejuk.
  4. Untuk bebola ayam, campurkan semua bahan-bahan hingga sebati. Bahagikan campuran kepada 6 bahagian. Bulat-bulatkan campuran, tekan sedikit untuk letak San Remo Macaroni keju di tengah. Kemudian bulat-bulatkan kembali menjadi bebola. Goreng dengan mentega.
  5. Hidangkan semasa panas dengan sos tomato atau sos pasta.

 

Pilihan Produk