Bahan-bahan
250 g | San Remo Linguine |
---|---|
2 keping | Peha ayam |
3 keping | Angelica Cina (tong kwai) |
1 sudu besar | Wolfberry |
5 biji | Kurma merah |
5 biji | Longan kering |
5 keping | Polygonatum kering (yuk chuk) |
3 cawan | Stok ayam |
1/3 sudu teh | Gula |
1 sudu besar | Sos tiram |
1/4 sudu teh | Garam |
1/4 sudu teh | Serbuk lada sulah |
Cara Memasak
- Masak San Remo Linguine mengikut arahan pada paket dan ketepikan.
- Masukkan semua bahan kecuali San Remo Linguine ke dalam periuk.
- Mendidih selama 45 minit atau hingga ayam masak sepenuhnya.
- Untuk menghidang, susunkan San Remo Linguine di dalam mangkuk, letakkan ayam di atas pasta dan tuangkan sup ayam herba ke dalam. Hidangkan panas.