masa penyediaan25 minit
masa memasak20-35 minit
hidangan4-6 orang

Bahan-bahan

1 kotakSan Remo Instant Lasagna
250mlSos Pekat Kikkoman Teriyaki
400gAyam kisar
100gBawang holland, dipotong halus
10gBawang putih, dipotong halus
50gDaun bawang, dihiris nipis
250gKeju parut mozzarella
50gBiji bijan
Garam dan lada hitam secukup rasa

Cara Memasak

  1. Tumis bawang holland, bawang putih dan ayam kisar di dalam kuali sehingga masak.
  2. Masukkan Sos Pekat Kikkoman Teriyaki dan biji bijan. Terus kacau dan perasakan dengan garam dan lada hitam. Masukkan sedikit air jika perlu. Letakkan di tepi.
  3. Dalam dulang pembakar, sapu rata lapisan nipis bancuhan teriyaki. Kemudian, lapiskan dengan San Remo Instant Lasagna, dan diikuti dengan bancuhan teriyaki dan taburkan keju parut mozzarella.
  4. Ulang sehingga dulang pembakar penuh dan sudahkan lapisan akhir dengan keju parut mozzarella.
  5. Bakar pada suhu 180°C dari 25 hingga 30 minit (Waktu membakar mungkin berbeza mengikut jenis penggunaan ketuhar)
  6. Keluarkan dari ketuhar dan hiaskan dengan hirisan daun bawang. Biarkan lasagna sejuk seketika sebelum dihidangkan. Jemput makan!