masa penyediaan20 minit
masa memasak10 minit
hidangan2 orang

Bahan-bahan

100gSan Remo Wagon Wheel
1/2 cawanSusu
1 sudu tehTepung gandum
1 sudu tehMentega
1 cawanParutan keju
1/4 sudu tehGaram + ¼ sudu teh garam untuk pasta
1/2 pktCendawan Shimeji
1/2 cawanKacang hijau, dicelur

Untuk hiasan

2Sosej
3 kuntumBunga kobis hijau
2Jagung muda
2Lobak merah kecil

Cara Memasak

  1. Masak San Remo Wagon Wheel mengikut arahan pada paket dan ketepikan.
  2. Tumis cendawan dengan ½ sudu teh mentega hingga lembut. Ketepikan.
  3. Di dalam kuali, cairkan mentega dan tepung, masak selama 2 minit. Masukkan susu dan garam, kacau sebati dan hingga sos pekat.
  4. Angkat keluar dari api, masukkan keju dan kacau sebati. Masukkan San Remo Wagon Wheel, cendawan dan kacang hijau. Kacau sebati.
  5. Celurkan bahan-bahan untuk hiasan dan hias pasta. Hidangkan panas.

Pilihan Produk