masa penyediaan20 minit
masa memasak10 minit
hidangan2 orang
Bahan-bahan
100g | San Remo Wagon Wheel |
---|---|
1/2 cawan | Susu |
1 sudu teh | Tepung gandum |
1 sudu teh | Mentega |
1 cawan | Parutan keju |
1/4 sudu teh | Garam + ¼ sudu teh garam untuk pasta |
1/2 pkt | Cendawan Shimeji |
1/2 cawan | Kacang hijau, dicelur |
Untuk hiasan
2 | Sosej |
---|---|
3 kuntum | Bunga kobis hijau |
2 | Jagung muda |
2 | Lobak merah kecil |
Cara Memasak
- Masak San Remo Wagon Wheel mengikut arahan pada paket dan ketepikan.
- Tumis cendawan dengan ½ sudu teh mentega hingga lembut. Ketepikan.
- Di dalam kuali, cairkan mentega dan tepung, masak selama 2 minit. Masukkan susu dan garam, kacau sebati dan hingga sos pekat.
- Angkat keluar dari api, masukkan keju dan kacau sebati. Masukkan San Remo Wagon Wheel, cendawan dan kacang hijau. Kacau sebati.
- Celurkan bahan-bahan untuk hiasan dan hias pasta. Hidangkan panas.