masa penyediaan10 minit
masa memasak15 minit
hidangan3-4 orang

Bahan-bahan

300 gSan Remo Vermicelli, masak mengikut arahan di peket
400 gIkan grouper atau ikan merah, hiris
2Bawang besar, hiris nipis
4 ulasBawang putih, hiris nipis
20 gKunyit, hiris nipis
2 sudu tehPes tauchu
1 sudu tehCuka masak
1 sudu tehGula merah
2Cili merah, hiris nipis
200 mlAir
6 sudu besarMinyak zaitun

Cara Memasak

  1. Panaskan minyak zaitun di dalam kuali. Tumis bawang besar, bawang putih dan kunyit sehingga wangi. Kemudian masukkan ikan yang telah dihiris.
  2. Masukkan pes tauchu, gula merah, cuka dan air.
  3. Didih selama 3 minit dan masukkan cili merah.
  4. Masukkan San Remo Vermicelli yang telah direbus dan kacau sehingga sebati.
  5. Hidang semasa panas.