Bahan-bahan
200 g | San Remo Vermicelli |
---|---|
4 ulas | Bawang putih, dicincang |
6 | Sawi, dicelur |
2 | Paha ayam |
1 sudu besar | Sos barbeque ayam |
3 sudu besar | Minyak masak |
1 sudu besar | Minyak bijan |
2 sudu besar | Kicap cair atau secukup rasa |
2 sudu teh | Sos tiram |
1/2 sudu teh | Kicap pekat atau hingga warna yang diingini |
Cara Memasak
- Masak San Remo Vermicelli mengikut arahan pada paket dan ketepikan.
- Perap ayam dengan sos barbeque ayam selama 10 minit.
- Panaskan 2 sudu besar minyak masak di dalam kuali. Goreng ayam yang telah diperap hingga masak. Potong kecil selepas sejuk. Ketepikan.
- Panaskan 1 sudu besar minyak masak di dalam kuali. Tumiskan bawang butih hingga wangi. Masukkan San Remo Vermicelli, minyak bijan, perasa dan gaul sehingga sebati.
- Untuk menghidang, susunkan San Remo Vermicelli, sawi dan ayam di atas pinggan makan. Dihidang semasa panas.